Vijgencake zonder suiker

Bij mijn ouders in de tuin staat een vijgenstruik. Hij staat er al jaren en eigenlijk doet hij het nooit. En nu dit jaar dus wel. Maar ja, wat maak je er dan mee….

Na even brainstormen en googelen kwam ik dus op het idee om een vijgencake te maken.

Vijgencake, vijgen, cake, cake zonder suikerIngrediƫnten

  • 200 gram boter (ik gebruikte plantenmargarine, i.v.m. koemelkallergie van zoon)
  • 4 eieren
  • 200 gram volkorenbloem
  • 6 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 5 grote vijgen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop de boter luchtig. Meng vervolgens de eieren er door. Voeg de bloem, het bakpoeder en het snufje zout toe.
Snij de vijgen fijn en meng deze er doorheen.

Bak de cake in 45 – 50 minuten gaar in de oven.

Heerlijk genieten!

Wil jij nog meer lekkere suikervrije baksels maken? Geef je dan op voor de workshop “Gezonde ZOETE tussendoortjes”.
Meer informatie over deze workshop vindt je HIER.

 

 

Recept vijgencake zonder suiker
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *