Recept Spitskoolschotel

Spitskoolschotel, spitskoolIngrediënten voor 4 personen

  • 1 Spitskool
  • 1 kg aardappelen
  • 300 gram mager rundergehakt
  • gehaktkruiden
  • vloeibare bakboter
  • paneermeel

Bereiding
Bak het gehakt in 1 eetlepel vloeibare bakboter, voeg tijdens het bakken 3 theelepels gehaktkruiden toe. Als het gehakt gebakken is, doe je deze in de ovenschaal.
Snij de spitskool klein en kook deze gaar. Giet het af en doe het op het gehakt in de ovenschaal.
Schil de aardappelen en kook deze gaar, giet ze af (laat een beetje kookvocht in de pan). Voeg een eetlepel vloeibare bakboter toe en stamp de aardappelen. Doe deze bovenop de spitskool in de ovenschaal.
Strooi vervolgens 2 eetlepels paneermeel over de laag aardappels en doe knijp er 1 eetlepel vloeibare bakboter over (wordt het korstje lekker knapperig).

Bak het klaar in een voorverwarmde oven van 180 graden in ongeveer 3o minuten

Dit gerecht bevat per persoon 539 kcal

 

 

Recept Spitskoolschotel
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *