Doperwtensoep

doperwtensoep

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 900 gram diepvriesdoperwten
  • 900 ml water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 125 gram crème fraiche light
  • 20 gram basilicum
  • olijfolie
  • peper

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui en knoflook glazig. 
  2. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat koken.
  3. Voeg de doperwten toe en laat 8 minuten koken. 
  4. Voeg de laatste minuut de crème fraiche toe
  5. Haal de pan van het vuur en voeg de basilicum en peper naar toe. 
  6. Pureer de soep

Eet smakelijk!

Doperwtensoep
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *