Chili sin carne

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 rode paprika’s in blokjes
  • 400 gram sperziebonen, in stukken
  • 400 gram bruine bonen
  • 2 blikken tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (a 70 gram)
  • snuf chilivlokken
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar
  2. Fruit in een pan met olie de ui en knoflook. 
  3. Voeg de chilivlokken, kaneel en paprikapoeder toe en bak even mee. 
  4. Voeg de paprika toe. 
  5. Voeg de bruine bonen, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en meng alles door. 
  6. Laat nog 15 minuten sudderen
  7. Voeg naar smaak peper en zout toe

Wij aten er een paar nacho’s bij. Uiteraard niet de meest gezonde keus, maar wel lekker voor een keer.
Met zilvervliesrijst erbij is het een mooie gezonde maaltijd. 

Eet smakelijk!

Chili sin carne
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *